Emmaboda konst. Akvarellmålning & Oljemålningar i Växjö, Kalmar, Karlskrona från Emmaboda Konst

Utställningar

Emmaboda konst

Det är många arbetsplatser som har konstföreningar, och intresset har börjat öka igen. Några få skulptörer har fått plats som Gunnar Simonsson, som gör nätskulpturer. Att jag startade en konstförening på brandstationen var det bästa jag har gjort, och att starta konstförening är något jag gärna rekommenderar andra! En hel del information på denna webbplats kommer att uppdateras våren 2020. Jag har sedan 1993 haft förmånen att jobba med Rune i butiken. Emmaboda telestation finns fortfarande kvar, i ett hörn av huset. Vårt motto är att det ska finnas något för alla, oavsett smak och storlek på plånboken.

Nächster

Akvarellmålning & Oljemålningar i Växjö, Kalmar, Karlskrona från Emmaboda Konst

Emmaboda konst

Denna teknik används av de flesta webbsidor inklusive banker. Jag blev god vän med många konstnärer, och sålde deras alster för att kunna bygga upp en egen samling. En butik på bottenplanet blev ledig, så jag flyttade ner. Vad som var innanför struntade jag fullständigt i. Men vill du så pratar vi länge och gärna. Föreningen ordnar sex stycken utställningar per år Vi försöker hålla en bred profil som vi hoppas ska tilltala den erfarne betraktaren men även den som nyss har upptäckt konstens magi.

Nächster

Emmaboda Konst är bland de största i landet

Emmaboda konst

Vi fick då veta att gamla telestationen, som var en skamfläck i centrum, var till salu. Välkommen till en gemytlig och trivsam miljö där du kan strosa runt och insupa känslor från tavlor som ger lugn, energi och inspiration. Varmt välkommen till Emmaboda Konst! Då bjuder våra fruar på kaffe med dopp. Rune Hallberg startade Emmaboda Konst. På brandkåren i Nybro bildade vi en konstförening, i första hand för gemensamma inköp.

Nächster

Öppettider

Emmaboda konst

Jag höll öppet två kvällar i veckan samt lördag och söndag. Han har tillika varit värderingsman enligt Svenska Handelskammaren, med uppdrag både från försäkringsbolag, Kronofodgemyndigheten och privatpersoner. När han gick i pension 1992 ordnade han en lokal. Det gäller kanske främst de som vunnit i konstlotterier. Göran renoverade i nio månader och blev 16 kilo lättare, berättar Rune. Hittills hade det varit en hobby, men när jag vid en sammankomst sålde till landshövdingen, länspolischefen och kommunalrådet förstod jag att det vore lämpligt att skaffa handelsrättigheter.

Nächster

Konst runt 12

Emmaboda konst

Nyårsdagen Stängt Trettondagsafton Se eller ring 070-921 58 24 Trettondagen Stängt Långfredag Stängt Påskafton Stängt Påskdagen Stängt Annandag påsk Se eller ring 070-921 58 24 Valborgsmässoafton Se eller ring 070-921 58 24 Första maj Stängt Kristi himmelsfärdsdag Se eller ring 070-921 58 24 Sveriges nationaldag Stängt Midsommarafton Stängt Midsommardagen Stängt Allhelgonadagen Öppet Julafton Stängt Juldagen Stängt Annandag jul Se eller ring 070-921 58 24 Nyårsafton Stängt. Han är möbelsnickare och rammakare. Emmaboda Biblioteks utställningshall Götgatan 6, Emmaboda Biodlarens hus Björn Björnholt Liselotte Henriksen Moshult 114 Telefon Duvemåla Telefon Emmaboda konst Nygatan 24 Telefon Erikshyttan Marknadsvägen 3 Eriksmåla Galleri Garvaregården Kyrkvägen 26, Långasjö Telefon Öppettider fredag-söndag 13:00-18:00 The Glass Factory Storgatan, Boda Glasbruk Telefon Öppettider: Vintertid onsdag-söndag 12:00-16:00 fram till 27april Sommartid måndag-fredag 10:00-18:00, lördag-söndag 10:00-16:00 Johansfors Gallery Bruksgatan 23, Broakulla Glas från när och fjärran. En annan är Markus Åkesson, som är verksam vid Nybro-ateljéerna, och som ställt ut bland annat på välrenommerade gallerier i Berlin. The Glass Factory — glasmuseet i Boda sätter kommunen på kartan internationellt, nationellt, regionalt och lokalt. Jag äger ett avvecklingsbolag som heter Hallbergs konst, men mycket av konsten ägs gemensamt.

Nächster

Gallerier och utställningar

Emmaboda konst

När jag blev brandchef i Emmaboda 1971, fick jag brandstyrelsens tillstånd att ha visning i brandkårens utrymmen. Kontakta gärna respektive konstnär för att veta mer, om kommande utställningar eller om det går att få komma vid ett annat tillfälle om så önskas. Sedan många år har numera föreningen alltid sina utställningar i Emmaboda biblioteks ändamålsenliga lokaler. Han har varit, och är fortfarande, en kunnig läromästare inom svensk konst. Det som var hans stora hobby, konsten, blev hans yrke. Kalmarkonstnären Ivar Morsing har en egen vägg.

Nächster

Öppettider

Emmaboda konst

Museer och gallerier Inom Emmaboda kommun finns ett stort antal museer, gallerier och andra utställningslokaler. Här går du helt fritt utan någon försäljare bakom ryggen. Att gå runt i lokalen är att få en snabb genomgång av svensk konsthistoria, med avdelningar som marint och naturmåleri. Öppet 26 april in i september onsdag-söndag kl 10:00-18:00 Konst runt Drygt 40 konstnärer öppnar varje år sina ateljéer i Emmaboda, Nybro och Torsås kommuner andra helgen i september. Det har alltid funnits ett genuint konstintresse inom brandförsvaret. Rune Hallberg i februari 2017 Nuvarande ägaren Göran Björkqvist: Jag är ursprungligen från Gotland och är utbildad maskinsnickare.

Nächster

Akvarellmålning & Oljemålningar i Växjö, Kalmar, Karlskrona från Emmaboda Konst

Emmaboda konst

Under Allahelgonahelgen har vi utökade öppettider. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Rune Hallberg startade en ny karriär som konsthandlare när han gått i pension som brandchef. Svensk konsthistoria Här finns allt från abstrakt konst till naturmotiv med älgar och rävar. För konstälskare och konstföreningar är vår butik ett eldorado, med cirka 3500 verk från över 400 konstnärer, och därtilll Målerås konstglas. Framförallt är det konstföreningar som besöker affären, men också privatpersoner och skolor.

Nächster